Киселец и една планинска история

http://stockadas.zip.net/

Докато шляпах днес из преспите в планината, обмислях следната история. Един човек тръгва на нещо като поход в планината. Всичко това е описано в книга, като всяка от главите се състои от разказ за посещението му в отделна хижа. Всяка хижа е знакова и сякаш означава нещо, но героят не може да прозре какво. Той се катери все по-нагоре и по-нагоре и сякаш все повече различните парчета от пъзела се нареждат, но нещо му убягва.

Когато пристига в последната хижа, на върха на планината, научава, че огромни наводнения опустошават земята и няколкостотин метра по-надолу всичко е под водата и морското равнище се покачва. Милиарди отровни медузи довършват оцелелите.

Съкрушен, той се тръшва на един стол и застива вцепенен от шок и студ. В този момент се оказва, че е бил участник в риалити-шоу и цялата работа с хижите и наводненията е била постановка.

В една от хижите, през които мислех да го прекарам, хапнах една доста приятна супа от киселец. Толкова приятна, че за малко киселецът да се превърне във важен фактор в историята. Това алтернативно разклонение обаче залагаше на нечувани халюциногенни свойства на растението и бързо отпадна.

Вместо това, може би под влияние на влошаващото се време, се оформи друг край. След рекламите в предаването се оказва, че главният герой е знаел, че участва в телевизионно предаване и всичко е било постановка за пред зрителите. Героят дава обширно интервю за това колко добре познава публиката и пак следват реклами. След тях се оказва, че зрителите всъщност са знаели, че той знае, но той не е знаел.

Тази история ми нашепна планината днес и ме остави да я разкажа. Трябва да призная, че аз едва ли съм най-подходящият разказвач. Ако това беше писателски блог, авторът щеше да направи от нея цяла новела, която да публикува на части. Ако беше успешен блог, авторът щеше да изведе от нея вълнуващ въпрос като например „А вие обичате ли киселец?“ . Този блог не може да й осигури такива възможности.  Ако знаете как да й помогнете или знаете някой, който може да й помогне чувствайте се свободни да го направите.

Реклами

Вашият коментар

Filed under Uncategorized

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s