Танцът на безработицата

Това е танцът на безработния

няма по-добър момент да се научиш да танцуваш

Новият танц на безработния,

утре танцьорът може да си ти.

Днес прочетох забавен анализ на причините за безработицата в България. Авторката виждаше като такива минималната работна заплата, програмите за преквалификация и семейната обвързаност. След това смело предлагаше тези пречки да бъдат премахнати.

В такива моменти се плаша от образованието, което УНСС предлага. Това, което усвояваш там е набор от теоретични модели и идеализиран неолиберализъм. Първото е неприложимо в света на неолиберализма, второто е неприложимо в реалният свят. Необходимо е някой да изобрети специална структура, в която да можеш да функционираш, запазвайки тези си умения и разбирания. Структура, която е извън пазарните условия, но която същевременно се изживява като регулатор на тези условия. Организацията, в случая на авторката се наричаше Институт за пазарни изследвания и като всяка лобистка агенция си преследва свои цели.

По-интересното от цялата работа беше, че въпреки явно успешната реализация на авторката, тя не е доволна от полученото образование. Според нея то не осигурявало нужната обучаемост и мобилност, толкова съществени за нейният анализ. Като жертва на същото това образование мога само да й съчувствам и да й предложа да опита танца на безработицата – учи се лесно и развива мобилността.

Реклами

1 коментар

Filed under Uncategorized

One response to “Танцът на безработицата

  1. d.

    :)) изобщо, за нещата говорят все ония, кто идеся си нямат от същината на онова, за кто говорят. ония, дето наистина са вътре в батака, никога не стигат до микрофон или вестник. защото другите трябва да си пазят хранителния ресор.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s