Драматичният край на Еди Пиронков

Драматичният край на Еди Пиронков започна като разказ, в който главният герой се събужда и по пътя си за работа прочита в хороскопа си, че днес има опасност да умре при транспортно произшествие. Ужасен, той слиза от автобуса, с който пътува за работа в отчаян опит да избегне какъвто и да било транспорт. Докато слиза се замесва в инцидент с една едра гражданка с високи корпишони, която го обвинява в нападение и вика полиция. След като дълго протестира да бъде откаран с кола в районното управление на полицията, накрая го завеждат пеша. Пише обяснения и след това предупреждава в службата си, че днес няма да отиде на работа. Притеснен тръгва за вкъщи пеша, избягвайки главните пътни артерии. Когато пристига у дома не се качва в асансьора, а поема по стълбите.

В този момент съседът му снима веселяшки клип за youtube. В клипа, който бързо печели гледаемост и дори привлича няколко реклами от google, първо се появява лицето на съседа. После се появява приятелката му, която е зад камерата. В следващия момент съседът вече е на екипиран с протектори и каска и лети с колелото си по стълбите. Ловко взима първия завой на площадката и налита на качващ се от долу по стълбите човек. След това камерата губи фокус и се чуват разтревожени гласове. От диалога става ясно, че някой е пострадал и ще е необходима медицинска помощ. Камерата отново се връща в ръцете на оператора си и в кадър вече е лицето на Еди Пиронков, който набира телефона на Бърза помощ. На стълбите лежи сгърчената физиономия на бабичка, надаваща тихи стонове. До нея сконфузено гледа младежа-съсед, причинил злополуката. В този момент клипът завършва и повечето хора превключват към някой от римейковете му. Някои от тях са със саундтрак и изглеждат още по-забавни. По-късно поради протести, имащи предвид последвалите събития, клипът е свален.

Еди Пиронков все пак загива, тъй като разказът го изисква. Малко по-късно около 4 и 20 следобяд, пилотът на самолет ЧийпЕър преживява неприятен семеен скандал по телефона. За да се успокои изпива няколко глътки от любимото си уиски в едно ведомствено заведение до летището.  Тези няколко глътки не биха се оказали съдбоносни, ако не бяха последвани от още няколко. Ако собственикът на заведението не бе решил тази седмица да сервира напитките без да ги разрежда, на въпросния пилот едва толкова щеше да му се услади тази малцова течност. Няколко часа по-късно поради съвсем други причини свързани с техническата поддръжка на един от двигателите на самолета, нашият пилот губи контрол над машината. Самолетът полита надолу към земята и единственото, което зависи от пилота е дали ще се разбие в един дълъг нисък блок, опасан с реклами на безалкохолни или един по-висок блок с реклама на корпишони. Уискито в кръвта му напомня за отвратителния навик на жена му да носи високи корпишони и той насочва самолета към омразния образ поел зловредното рекламно табло.  На десетия етаж в този блок умира Еди Пиронков.

Реклами

2 коментара

Filed under Uncategorized

2 responses to “Драматичният край на Еди Пиронков

  1. Какво е „корпишони“?

  2. shro

    Можем да го наречем нарушение в езиковата игра, особен литературен похват или „божията ръка“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s